In Arctic Hundsport

En blogg om vad som händer i verksamheten och vad vi pysslar med :)

Pilates för Hund

Kategori: Kurser

 
Vi kommer att köra igång en pilateskurs för hund v.46  Onsdagar kl 18-19.30 i Boden.
Pilates för hund är för dig som vill ha ett roligt och förebyggande alternativ att träna hund på. Hundens balans sinne, koordination och stabiliserande muskulatur tränas samtidigt som självkänslan och modet ökar. Pilates för hund är ett super roligt sätt att öka kontakten och samarbetet mellan hund och förare.
 
600 kr / deltagare
4 träffar onsdagar v. 46 v 47 v 48 v 49
Max 7 ekipage
 
Anmälan görs på inarctichundsport@gmail.com
 
Välkommen!

Veckans tips!

Kategori: Kurser

För alla moment där du vill att hunden skall reagera snabbt tillexempel vid inkallning är det viktigaste INTE BARA att du belönar hunden utan även HUR du belönar hunden när det gör rätt. Eftersom det skapar förväntan på själva kommandot.
Ex : Person A kallar på sin hund som svarar med att komma direkt, en klapp duktig hund lite mediokert inte allt för stor uppmärksamhet.
hunden kommer vid nästa tillfälle att minnas den mindre roliga inkallningen och kan då välja om det är VÄRT det eller INTE även om hunden kommer så kommer det kanske vara med inte allt för snabb fart.
Person B kallar in sin hund som svarar med att komma direkt, varpå hela arsenalen drar igång. Person B är officiellt den roligaste människan i världen och det är lek och klapp och godis och allt, hunden lagrar direkt hur roligt det var att komma på inkallningen vilket i sin tur laddar kommandot och ökar förväntningen

Tänk som en hund :)

Allt hunden gör är betingat av att det får ut något utav det, så jobba smart och med glädje !
Mvh Ida

Instruktörsledd tisdags och torsdagsträning

Kategori: Kurser

from v 45 startar jag upp instruktörsledd träning i vardagslydnad.
Tisdagar i Boden och Torsdagar i Luleå

Kostnad 120kr per deltagare och tillfälle
17-18 junior grupp från 7-14 år
18-19 Vuxna
Träningskvällarna kommer att vara anpassade även för personer med funktionshinder. Vi kommer att jobba utomhus med många praktiska övningar.
Välj därför kläder efter väder.
Detta är ingen traditionell hundkurs där man binder sig att gå alla steg, och riskerar att förlora information om man inte deltar på alla träffar. På dessa träningar utgår vi i från vars du som individ befinner dig i träningen, vilket ditt mål är och hur du tillsammans med din hund skall utvecklas vi tittar även på alternativa och kreativa lösningar. Gratis blir även socialisering och passivitets träning.
Jag som håller kursen är Allmänlydnads instruktör, Cert.Fysioterapeut för hund och utbildad i hundvård. Jag är även pedagogiskt utbildad för kursledare, samt utbildad för arbetet med personer som har funktionshinder.
Betalning sker på plats kontant eller kort, per tillfälle.
Alternativt per månad om man vill försäkra sig om träningstiden.
Max antal deltagare per grupp är 12 personer .