In Arctic Hundsport

En blogg om vad som händer i verksamheten och vad vi pysslar med :)

Persbrandt

Kategori: Hund och Häst träning

Persbrandt med sin mamma på fölmönstringen.

Klicker träning på Fölet

Kategori: Hund och Häst träning

Idag har jag påbörjat klicker träning på mitt föl, jag ville vänta tills han är så pass duktig att han kan stå i egen box utan sin mamma och idag när jag kom ut till stallet kändes det som om det var dags. Fickan full i morotstärningar sockerbits stora, och klickern i högsta hugg så påbörjade vi inklickningen.
Dvs klick-godis-klick-godis-klick-godis
 Detta är en mkt lättlärd ras och han hajjade ganska snabbt vad det handlade om...
 Testade att begära att han skulle backa samtidigt som jag hjälpte honom bak med kroppen och när han flyttade backåt klickade jag på första steget, släppte trycket och belönade både med morotsbit och socialt.
 Sen fortsatte jag med att han inte får "tjuva" ur handen eller "äta upp den bara för att det finns morötter i den. Även om många djur blir lite ivriga när man klicktränar tycker jag att det är viktigt att inte lära dem att klicket betyder kasta sig och hugga i sig godiset, därav är det bland det första jag lär dem att få sin godis på ett trevligt sätt det är ju också enkelt när man klickar.
 När fickan var tömd, avslutade vi träningen för idag nu ska han få vila på saken så ska vi se vad han minns i morgon. Målet är ju att betinga klicket med belöning och sedan lära in små moment i taget. Det är så roligt att se hur nyttig mental stimulans det är och hur roligt man kan ha med dem.
 
Tråkigt av mig att jag inte tog med mig min kamera men det kommer fler tillfällen, och videosnuttar kommer också komma såsmåningom.
 
Ida

Kurs i Näringslära för Hund och Katt December i Luleå

Kategori: Kurser

Näringslära /Näringsfysiologi för Hund och katt
De senaste åren har forskare kunnat förklara varför människor knyter så starka band till deras sällskapsdjur, de har också upptäckt att relationen mellan människor och djur ofta är positivt för människans hälsa.
Det är således inte konstigt att de starka emotionella banden är kopplade till at ge sina djur den bästa möjliga omvårdnad. Produkter och behandlingar för våra djur syftar till att förbättra livskvaliteten och förlänga deras liv.
När det gäller djurfoder har Branschen svängt genom åren och blir mer och mer influerad av human sidan, dagens marknad är en stor industri av hundfoder, snacks, godis och kosttillskott som går att köpa i djuraffärer, veterinärstationer, via internet och vanliga matvarubutiker. Foder tillverkare lockar oss till konsumtion genom snyggt utformade och smarta förpackningar, modernt innehåll och kosttillskott som sägs ha den ena superbra egen skapen efter den andra, det finns särskilda hälsofoder, foder som svarar för hunden eller kattens olika behov i olika stadier i livet, olika arbetsfoder utformat för en viss typ av arbete, foder utformat för särskilda raser. Osv. Det är inte lätt att som konsument veta vilket foder man ska välja.
I den här kursen gör vi en teoretisk djupdykning i foder världen, målet är att du som deltagare efter genomgången kurs ska kunna kritiskt granska och jämföra de foder som finns på marknaden och oberoende ta ställning till vad som är bäst för just ditt djur. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mycket mer om hunden och kattens näringsfysiologi/ näringslära och bygger på studier och forskning gjorda på området.
Kursen genomförs under ca 8 timmar över en dag och är teoretisk.
Förmiddagsfika, Lunch och eftermiddagsfika ingår samt kurspärm.
Kostnad : 2000kr + moms
Kursen kommer att hållas på flera orter med start i Luleå under december månad

Kursen innehåller• Näringsämnen baskunskap, vilka näringsämnen finns, vad är deras uppgift, hur fungerar det i kroppen, vilken funktion fyller de. Överkott och brist.
• Hunden och kattens näringsbehov, samt kattens karaktäristiska näringsbehov.
• Hunden och kattens matsmältningssystem
• Energi balans och hur man räknar ut behovet
• Tolka innehållsförteckningen på fodret.
• Fodertyper, foder syften, olika foder för olika hundar.
• Utfodringsråd och kostbehov för livets alla stadier
• Utveckling och behandling av fetma
• Sjukdomar som är kopplade till kosten
• Kosten och rörelseapparaten
• Kost tillskottAnmälan till kursen görs till inarctichundsport@gmail.com

Välkommen !

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Kurser

Mitt första inlägg.